8 asiaa, jotka sinun on tiedettävä ennen koiran hankkimista

Koirat ovat uskollisia, älykkäitä ja rakastavia lemmikkejä. Eri tutkimusten avulla on todistettu niiden parantavan ihmisen henkistä ja fyysistä terveyttä. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun poistut viemään roskia, palaat takaisin kotiin ja sinut otetaan vastaan, kuin ei olisi nähty moneen vuoteen.

Minkä tahansa lemmikkieläimen hankinta vaatii huolenpitoa koko sen elämän ajan. Koirat, etenkin pennut, ovat äärimmäisen suloisia. Hetken mielijohteesta uutta perheenjäsentä ei kuitenkaan kannata ottaa.

Oman koiran hankintaa ja siihen liittyviä velvollisuuksia pohtiessa todellinen koirien ystävä voi tutustua koira-aiheisiin kolikkopeleihin www.suomicasino.com -sivustolla, josta voit myös ansaita rahaa.

Ennen lopullista päätöstä elämän aikaisen ystävän hankinnasta kannattaa pohtia tarkoin näitä seuraavia kysymyksiä:

1. Onko sinulla tarpeeksi aikaa?

Koira ei aina pysty odottamaan, että sinulta löytyisi aikaa huoltamiseen ja leikkimiseen. Koira pitää ulkoiluttaa vähintään kolme kertaa päivässä. Pohdi valmiiksi oletko valmis vetämään itsesi ulos kaatosateella tai paukkapakkasilla.

Omistajan tulee pystyä sovittamaan koiran hyvinvointi töiden, kiireiden ja vapaa-ajan keskelle. Lisäksi koiran pitää saada riittävästi virikkeitä ja rodulle tyypillistä toimintaa.

2. Oletko valmis sitoutumaan 10-15 vuodeksi?

Eläinystävän hankintaa pohtiessa on hyvä miettiä miltä oma elämä näyttää seuraavat kymmenen vuotta ja onko siinä tilaa uudelle perheenjäsenelle sen koko eliniän ajaksi. Koira on täysin omistajansa armoilla, joten aikaa ja tahtoa pitää huolta siitä täytyy olla.

3. Oletko itse tai perheenjäsen allerginen koiralle?

Koiraa ei kannata pitää koe-eläimenä sille kestääkö oma terveys, sillä koira reagoi aina kodin vaihtoon. Jos perheessä on alttiutta allergiaan, niin on hyvä selvittää mahdolliset reaktiot ennen koiran hankintaa. Koira ei osaa puhua, mutta se reagoi jokaiseen paikan vaihtoon ja saattaa reagoida muutoksiin levottomana käytöksenä.

4. Onko koirasta vara pitää huolta?

Koiran ruokkiminen ja hoitaminen vaatii rahaa. Välttämättä ei osata huomioida sitä, että ruoasta, tarvikkeista ja lääkkeistä koituu kustannuksia. Esimerkiksi ihmisen tavoin koiran vatsa saattaa olla herkkä ja tarvitsee erikoisruokavalion.

Omistajalla tulee olla mahdollisuudet maksaa eläinlääkäripalveluista, jos koira sairastuu.

5. Jos asut vuokralla, saako asunnossa pitää lemmikkejä?

Kaikissa vuokra-asunnoissa ei saa pitää lemmikkejä. Vuokranantajalla on oikeus päättää kenelle kodin antaa vuokralle ja minkälaisilla ehdoilla. Ennen koiran hankintaa tulee varmistaa saako asuntoon ottaa asumaan myös lemmikkejä.

6. Löytyykö koiralle hoitopaikkaa?

Toisinaan tulee tilanteita, jolloin koiralle pitää saada hoitopaikka tai joku pitämään siitä huolta hetkellisesti. On hyvä miettiä jo valmiiksi minkälaiset mahdollisuudet on saada apua tai löytyykö lähistöltä koirahotelleja vastaaviin tilanteisiin.

7. Mikä koira sopii sinulle?

Koirarotuja on monia erilaisia ja jokaisella niistä on omat fyysiset ominaisuudet, luonne ja vaativuus. Esimerkiksi pitkäkarvainen koira vaatii jatkuvaa harjaamista, kun lyhytkarvaisen kanssa pääsee tämän asian kanssa hieman helpommalla. Omistajan tulee olla valmis touhuamaan ja harrastamaan sen mukaan, kuin rotu vaatii.

8. Koiran hankinta voi viedä aikaa

Kun itselle sopiva koirarotu on löytynyt, niin oman koiran löytäminen voi viedä aikaa. Varsinkin tiettyä rotua etsivän kannattaa varata pennun etsintään aikaa. Yhteys tulee ottaa luotettavaan kasvattajaan, jotka mielellään auttavat koiran etsinnässä ja hoitamiseen liittyvissä asioissa.

Kun oikea koira on löytynyt alkaa valmistautuminen siihen, että pentu tulee kotiin.

Ihmisen paras ystävä

Koiralta löytyy aina aikaa ihmiselle. Se ei tuomitse sinua, on lojaali ja tuo mukanaan ympärille rauhaa. Koiran ansiosta pysyt virkeämpänä ja joudut liikkumaan säästä huolimatta päivittäin.

Päädyit minkälaiseen koiraan hyvänsä, siitä tulee varmasti paras ystäväsi. Tärkeämpi kysymys on se oletko itse valmis kantamaan hänestä vastuun ja pitämään huolta koiran koko eliniän ajan?

21 Aug 2021